Panduan Ringkas Untuk Tuntutan Kemalangan Akibat Mabuk

Jika korang jumpa dari Google search, Shai assume ialah korang mungkin yang alami isu sebegini dan jika ya Shai doakan mudah dan cepat urusan korang nak tuntut kemalangan akibat mabuk. Kalau yang membaca Shai amat rekomen baca dan share agar ramai-ramai tahu apa yang perlu dan boleh dibuat (pada masa sama kita mintak jauhlah dari […]

Continue Reading

Review Maybelline Creamy Matte Lipstick 

lip matte, jual lip matte, maybelline creamy matte

Waktu sale Watson hari tu macam biasa shai akan meluru turun ke Watson dan belek apa-apa yang berbaloi beli masa sale (#saleislife). Mana tau yang sale tu ada dalam wishlist, takdalah rasa bersalah nak membeli sebab dah lama aim hehe.. Dan nak masuk dalam wishlist pun, lepas Shai dah fikir habis2 dan tengok kalau ada […]

Continue Reading

Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. […]

Continue Reading

Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There’s something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang […]

Continue Reading

Menggunakan Google Calendar Untuk Keluarga

Dalam post sebelum ini shai ada kongsikan tentang bagaimana boleh jumpa Google Calendar lepas sistem planner sedia ada tak membantu dengan keadaan sekarang, dan baru tahu kalendar ni sangat sesuai digunakan untuk satu keluarga jugak. Dan ni yang shai dok guna sekarang ni. Bagaimana Menggunakan Google Calendar Membantu Untuk Keluarga Dalam post sebelumnya shai telah […]

Continue Reading
1 2 3 47