Priming dan Programming Untuk Produktiviti

programming, minda, separuh sedar

Beberapa ketika ni menderu kerja masuk yang betul2 memaksa diri untuk bergerak lebih banyak dari biasa. Not that I’m complaining but still, it feels like a shock bila kena bangun tiba-tiba dan terus bergerak, mau tak terkujat badan. Jadi apa lagi, dengan pesen kita suka upgrade sistem yang sedia ada, kita cari jalan untuk maintain […]

Continue Reading

Review keyboard logitech MK315

keyboard, review, logitech, mk315

Post fresh review keyboard logitech MK315, lepas sekian lama survey keyboard nak ganti yang lama, akhirnya dapat juga beli lepas jumpa satu yang berkenan dihati, walaupun tak sama dengan apa yang diimpikan sebelum ini. Nak beli keyboard pun satu isu besar jugaklah, sebab kita bekerja banyak menaip, jadi nak elak jari jemari ni jadi lenguh […]

Continue Reading

Tempat Menarik: Desa Park City

jalan-jalan, desa park city, riadah, keluarga

Asal jejak ke Desa Park City ni secara tak sengaja sebenarnya; lepas kerap sangat ke bandar (concret jungle, more like) untuk berjalan-jalan jadi ambil keputusan nak ikut jalan dalam dan pusing-pusing. Terjumpa pula satu bandar baru dalam perjalanan dan masuk ke dalam sampailah jumpa taman di Desa Park City ni. Dan jujurnya agak seronok dengan […]

Continue Reading

5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, […]

Continue Reading

Update: Naz Selepas 6 Bulan Bersekolah PPKI

PPKi, pendidikan khas, autism, sekolah rendah

Tempoh hari Shai ada dapat komen di blog post ini, dan agak terharu juga kerana sedikit sebanyak, perincian setiap langkah dalam daftar sekolah untuk PPKI membantu ibu bapa di luar sana. Sebab tak jumpa rujukan yang detail2, jadi Shai buatkan untuk korang. Jadi, lepas daftar Naz daftar dan masuk ke sekolah PPKI dengan jayanya, apa […]

Continue Reading
1 2 3 43