Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. […]

Continue Reading

Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There‚Äôs something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang […]

Continue Reading

Menggunakan Google Calendar Untuk Keluarga

Dalam post sebelum ini shai ada kongsikan tentang bagaimana boleh jumpa Google Calendar lepas sistem planner sedia ada tak membantu dengan keadaan sekarang, dan baru tahu kalendar ni sangat sesuai digunakan untuk satu keluarga jugak. Dan ni yang shai dok guna sekarang ni. Bagaimana Menggunakan Google Calendar Membantu Untuk Keluarga Dalam post sebelumnya shai telah […]

Continue Reading

Koleksi Link Homeschool (dah review)

Links dan website homeschool ni Shai dapat dari grup whatsapp sekolah Naz dan serius link ni semua sangat membantu. Dan Shai review dan letak sedikit penerangan jadi korang boleh klik link yang mana korang nak ya. Nota: link ni dari negara US,UK jadi darjah dia pun tak sama macam kita. Kalau K tu kindergarten atau […]

Continue Reading
1 2 3 47