Boleh Tak Makan Telur Je Semasa Diet Atkins?

Solusi paling mudah, cepat, tanpa perlu pening kepala ketika diet Atkins adalah semestinya dengan mengambil telur sahaja. Takpalah, kita faham lah tu sebab Atkins ni ada struktur dan fasanya, pantang larang kena ambil kira lagi. Sebab tu sebelum nak Atkins, kena study dan sediakan apa yang diperlukan dahulu, untuk elak dari cheat. Jadi berbalik kepada […]

Continue Reading

Baca: Elak Rasa Tak Selesa Selepas Senaman

Beberapa hari lepas saya banyak ditanya mentee-mentee personal coach saya untuk kurus, tentang mereka kadang rasa sakit di sekian-sekian badan. Cam hari ni ada sakit di bahagian perut, yang ni pula dua hari kemudia terasa lenguh yang amat di kaki. Seperti dijangka, mereka lupa buat satu benda. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

LARI! 5 Tips Maksimumkan Kesan Senaman Ini

Dalam banyak-banyak senaman, paling mudah ialah semestinya berlari kan? Tak perlu lari pecut serupa Usain Bolt, cukup sekadar jogging atau larian ringan yang sepadan dengan kapasiti dan kekuatan tubuh. Namun begitu, lari bukan sekadar lari, kerana ada caranya untuk maksimumkan kesan larian, supaya ia lebih berkesan dan cepat mendatangkan hasil – 5 tips simple.  Like […]

Continue Reading

Detoks Sebelum Diet – Pentingkah?

Semua orang yang perlu detoks sebenarnya tau. Namun keperluan untuk ‘menyucikan’ diri sebelum memulakan diet (lagi2 diet yang strict seperti Atkins) adalah sangat digalakkan kerana ia bermanfaat untuk buang siap-siap segala macam toksin dan bahan kotor yang bergumpal dalam badan bertahun-tahun. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading