Nutrisi Makanan Yang Anda Ambil, Masih 100%?

Terjumpa satu status ini, membuatkan kita terdiam sejenak. Dan ia selari dengan beberapa pandangan dari pakar pemakanan (hasil carian pakcik G dan freelance. Hehe), kerana apa yang kita makan sekarang, tak sama sepenuhnya dengan apa yang atuk nenek kita amalkan. Mujarab sekalipun, kesannya agak lambat dan kerana kebanyakan nutrisi makanan yang kita ambil, adalah HAMPAS. […]

Continue Reading

Untuk Anak; Tambah Selera Atau Cukup Nutrisi?

Antara keluhan yang biasa Shai dengar ialah kawan-kawan yang nak tahu yang mana satu adalah pilihan terbaik, samada Mealshake atau Vitalea for Children. Shai dah gunakan kedua-dua supplemen tambahan ini kepada Naz mucuk tu jadi Shai tahulah bagaimana ia digunakan serta tujuannya (research habis-habis sebelum nak beli kot). Jadi harapnya penjelasan dalam entri ini akan […]

Continue Reading

Hati Aku Kotor Betul, Kena Detoks Dengan Apa?

Hati, berapa ramai yang ambil pot dengan kesihatan hati kita? Rasanya hati yang berkait dengan emosi yang kita selalu sibuk kan? Hihi.. Saya pun tak sangat sebenarnya sebelum ni (ceh) tapi selepas mengetahui en.somi dan mama ada simptom-simptom yang berkaitan dengan masalah hati, tergerak juga untuk ambil peduli kesihatan hati ini. Like dan share jika […]

Continue Reading