Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin […]

Continue Reading

9 Benda Pelik Yang Boleh Diminum Dengan Kopi

Benda pelik apa yang boleh ditambah dan diminum sekali dengan kopi aku ni? Relax..ia benda yang kita tak biasa tengok namun biasa ja ada dekat dapur rumah kita. Dan bahan ini pun mempunyai manfaatnya yang bagus untuk kesihatan kita. Kebaikan meminum kopi tak dapat dinafikan (terima kasih banyak-banyak lah pakcik Yaman yang jumpa minuman berharga […]

Continue Reading

Resipi Oopsie Bread Yang Lengkap

Antara resipi yang popular dalam diet atkins dan juga diet rendah karbohidrat yang lain, adalah resipi oopsie bread. Pelik juga namanya, apa yang ‘oops’ ek? Namun pastinya, resipi ni jadi peberet untuk mereka yang nak berdiet tapi masih lagi teringin nak makan/merasa roti.

Continue Reading