Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There’s something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang […]

Continue Reading

Priming dan Programming Untuk Produktiviti

programming, minda, separuh sedar

Beberapa ketika ni menderu kerja masuk yang betul2 memaksa diri untuk bergerak lebih banyak dari biasa. Not that I’m complaining but still, it feels like a shock bila kena bangun tiba-tiba dan terus bergerak, mau tak terkujat badan. Jadi apa lagi, dengan pesen kita suka upgrade sistem yang sedia ada, kita cari jalan untuk maintain […]

Continue Reading

Review keyboard logitech MK315

keyboard, review, logitech, mk315

Post fresh review keyboard logitech MK315, lepas sekian lama survey keyboard nak ganti yang lama, akhirnya dapat juga beli lepas jumpa satu yang berkenan dihati, walaupun tak sama dengan apa yang diimpikan sebelum ini. Nak beli keyboard pun satu isu besar jugaklah, sebab kita bekerja banyak menaip, jadi nak elak jari jemari ni jadi lenguh […]

Continue Reading