5 Kesan Ambil Gula Berlebihan

Pemakanan kita yang tinggi karbohidrat dan gula ni dah biasa sangat kan? Makanan dan air memang sedap dan manis tapi korang kena beringat juga akibat kalau dah ambil gula berlebihan, masa tu memang tak boleh nak enjoy lah benda-benda manis, dan kena makan yang tawar-tawar je. Sekali sekala tu standard lah. Dalam artikel ni kita […]

Continue Reading

Diet Mediterranean Untuk Awet Muda

Diet ini diperkenalkan sejak beberapa tahun dulu dan mengamalkan diet ni masih ada sampai sekarang, kerana terbukti dalam kajian yang diet ni memang berkesan. Cara pemakanan ni diamalkan beratus tahun di kawasan Mediterranean kot, dan memang kajian menunjukkan rata-rata rakyat kawasan sana yang amalkan cara pemakanan ini, terbukti sihat. Ada juga kajian dari negara-negara lain […]

Continue Reading

Asas Tentang Diet Atkins

Sebahagian carian tentang diet atkins adalah tentang manfaat, dan sebahagian lain kata diet ni tak bagus dan lambat laun akan bahayakan kesihatan. Bagus ke tak nak buat diet atkins ni? Baca lanjut post ini untuk tahu samada ia ‘real deal’ atau tak. Asas Tentang Diet Atkins  Umumnya, diet atkins ini dikatakan sebagai satu sistem pemakanan yang […]

Continue Reading

Tips dan Koleksi Rutin Senaman Untuk Perut

Post khusus untuk kumpul infografik senaman untuk perut. Min bet banyak rutin senaman korang simpan dekat hp kan? 😛 Takpa, yang dalam ni min pilih ada sebabnya tau – dipilih untuk cover semua peringkat dari senang sampai ke advance. Tinggal nak ikut ja. 😉 Untuk permulaan sebelum nak mulakan rutin senaman, adalah korang sebaiknay kenalpasti […]

Continue Reading

Boleh Diastasis Recti Sembuh Semula?

Dalam post sebelum ini kita kongsikan tentang diastasis recti dan secara ringkas bagaimana nak sembuhkannya. Sebab ia agak menganggu selain rupa luaran, ia juga boleh beri kesan dekat aspek lain tau. Baca lanjut kenapa. Tentang Diastasis Recti Secara Ringkas Isu diastasis recti ini datang daripada perut yang membesar – selalunya, masa mengandunglah – yang lama-kelamaan […]

Continue Reading