5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, […]

Continue Reading

Ring Planner Berbanding Travelers Notebook

ring planner, planner, travelers notebook,

Ring planner ni kategori lain dibandingkan dengan planner jenis lain seperti travelers notebook (TN), apalagi menggunakan satu buku nota sahaja seperti dalam sistem bullet journal ataupun Hobonichi. Masing-masing ada kelebihannya tersendiri, tinggal nak sesuaikan dengan keperluan kita ja. Ye, dalam post sebelum ni Shai banyak tulis tentang TN (I gushed darn a lot about the […]

Continue Reading
1 2 3 5