DHA Untuk Kurus?

Selain protein shake dan susu yang paling digemari orang dalam mem-fit-kan badan, minyak ikan juga adalah salah satu makanan tambahan yang sangat membantu untuk kita kurus (buang lemak tu maksudnya) di samping untuk membina badan supaya solid molid gitu. Tak seperti supplemen bina badan/kesihatan yang lain, minyak ikan tidak berfungsi sebagai stimulant (yang boleh buat […]

Continue Reading

Perlu ke makan Lecithin untuk diet Atkins?

Dalam macam-macam diet yang wujud sekarang ni, siapa tak kenal diet Atkins? Famous tau.. lagi-lagi ada kelab Atkins kat Malaysia yang aktif ni.   Grup ini sangat aktif, testimoni ‘sebelum selepas’ dari ahli-ahli yang join memang boleh buat kita semangat nak follow cara diet Atkins. Mana taknya, gambar selepas tu memang besar perbezaannya. Slim menyengat! […]

Continue Reading