Nak Tahu Bila Mekap Kita Tamat Tempoh

Syok nak bermekap cantik-cantik sekali maskara yang dok pam-pam tetiba jadi keras cam tepung. Apa kes pulak ni? Selain silap teknik dalam penggunaan, ada kemungkinan alat-alat mekap yang kita gunakan dah tamat tempoh. Dan label ‘best before’ tu semasa produk tu keluar dari kilang ye, bukan bermaksud untuk keselamatan kulit tu. Tengok sini, panduan ringkas […]

Continue Reading

Aturan Asas Mekap

aturan pemakaian makeup, mekap cara pakai

Banyak produk boleh pening mana aturan asas dalam mekap ni. Nasib baik, korang terjumpa entri ni, senang kerja, tak payah pening-pening. Penting untuk kita mengetahui aturan yang betul dalam mekap sebab selain untuk kita layer sesuatu produk dengan betul, ia juga akan bagi hasil kemas. Kira flawless la.. takdo bercapuk je muka nanti. Jadi macam mana […]

Continue Reading