Feng Shui cara Islam?

Erk.. Boleh ke kaitkan feng shui, lepas tu nak sesuaikan dengan Islam pulak.? Banyak sumber yang saya baca (local dan luar) hampir semua kata haram, jatuh syirik dan berdosa besar. Rileks.. Kita tak agungkan feng shui sampai apa yang dilarang dalam agama kita main langgar je ye. Malah, apa yang feng shui gariskan dalam rules […]

Continue Reading

Kalau anda nak ke MAHA, sebaiknya sedia cam nak pergi camping

Lepas beberapa tahun tak berkesempatan ke event pertanian yang terbesar negara, finally boleh pergi. Excited sungguh! Maka selesai solat subuh kemudian dhuha (mudah-mudahan supaya perjalanan lancar), kami packing makanan dan minuman untuk buat bekal seperti roti gandum telur, protein shake, susu Naz, dan awal pagi kami dah gerak untuk dapatkan spot parking yang terbaik, kami sampai […]

Continue Reading

Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting? This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups. Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, […]

Continue Reading

Adakah anda sering rasa letih?

“malasnya nak bangun….. tak nak pergi kerja hari ni boleh tak…..” Berapa kali agaknya kita ungkapkan ayat ini dan berapa kali kita terfikir apakah yang berlaku sehingga kita rasa malas sangat-sangat-sangat nak teruskan kerja dan rutin harian kita. Kalau saya katakan tubuh anda berada dalam keadaan kronik dan berpotensi untuk bahaya, anda percaya tak? Like […]

Continue Reading