5 Kesan Ambil Gula Berlebihan

Pemakanan kita yang tinggi karbohidrat dan gula ni dah biasa sangat kan? Makanan dan air memang sedap dan manis tapi korang kena beringat juga akibat kalau dah ambil gula berlebihan, masa tu memang tak boleh nak enjoy lah benda-benda manis, dan kena makan yang tawar-tawar je. Sekali sekala tu standard lah. Dalam artikel ni kita […]

Continue Reading

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian […]

Continue Reading

Diet Mediterranean Untuk Awet Muda

Diet ini diperkenalkan sejak beberapa tahun dulu dan mengamalkan diet ni masih ada sampai sekarang, kerana terbukti dalam kajian yang diet ni memang berkesan. Cara pemakanan ni diamalkan beratus tahun di kawasan Mediterranean kot, dan memang kajian menunjukkan rata-rata rakyat kawasan sana yang amalkan cara pemakanan ini, terbukti sihat. Ada juga kajian dari negara-negara lain […]

Continue Reading
1 2 3 8