Satu Cara Nak Kurus Cepat Selepas Bersalin

Nak diet Atkins tak boleh, nak makan produk kurus pun tak boleh, macam mana nak kurus?? Shai banyak mendapat feedback dan pertanyaan dari pembaca blog ini (terima kasih tau!) mengenai cara terbaik untuk turunkan berat badan yang berlebihan, selepas melahirkan anak. Di mana, pertanyaan ini dari entri Shai yang banyak mengupas isu Atkins, serta cara […]

Continue Reading

Ikea Hack Dekat Rak Besi Hyllis

Amboi, sejak banyak surf2 ni bukan main dok cari cara terbaik untuk hack perabot ikea yang ada ni. Dan antara yang paling menjadi perabot kegemaran Shai selepas sofa Klippan (yang biasa punya, kureng sket dengan leather) ialah rak Hyllis. Lepas dah beberapa kali pasang (ada 3 rak dekat rumah kot, dan Shai planning nak tambah […]

Continue Reading

Gambar EPIK Dalam DIY Rumah

Gambar ini Shai jumpa masa tengah surf-surf projek DIY simple yang boleh dibuat. Hehe.. Hobi baru nih, sebab rasa puas bila apa yang kita pasang menjadi, walaupun sesimple mana sekalipun. Funny, masa projek pertukangan dalam KH macam tak semenggah je hasilnya, walau setakat rak bekas dan bekas pensil kayu dengna muzik LED. Korang buat projek […]

Continue Reading