Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting? This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups. Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, […]

Continue Reading

Ke Ikea 4 Nov

“Asyik-asyik g ikea je…” apa yang mama cakap masa kita bgtau p mana. Heh heh.. sejak duduk di luar kawasan KL ni, Ikea ni lah jadi salah satu tempat jalan-jalan untuk 1 family (selain itu, pool kat depan KLCC tu). Memandangkan hari Ahad ini kena menghadiri bengkel nutrisi + weekend ni memang Naz tak dapat […]

Continue Reading

Minuman protein shake perlu sebelum ke selepas senaman?

Before or after? Benda yang agak mengelirukan dan semestinya menggusarkan bila memikirkan yang mana yang terbaik untuk maksimumkan potensi workout kita. Kalau dulu biasa kita dengar mesti minum selepas workout kan? Sebenarnya nak minum sebelum dan selepas, dua-dua molek. Cuma menurut kajian paling up-to-date, minuman protein shake yang diambil sebelum workout didapati memberikan banyak manfaat […]

Continue Reading