Panduan Ringkas Untuk Tuntutan Kemalangan Akibat Mabuk

Jika korang jumpa dari Google search, Shai assume ialah korang mungkin yang alami isu sebegini dan jika ya Shai doakan mudah dan cepat urusan korang nak tuntut kemalangan akibat mabuk. Kalau yang membaca Shai amat rekomen baca dan share agar ramai-ramai tahu apa yang perlu dan boleh dibuat (pada masa sama kita mintak jauhlah dari […]

Continue Reading

Memudahkan Proses Kurus, Baiki Amalan Sihat Dengan Strategi

Dalam post sebelum ini min ada kongsikan tentang idea yang dikongsikan dalam buku Atomic HabitsĀ membantu dalam proses diet dan kurus, khususnya tabiat/amalan yang membantu dalam proses tersebut. Yelah, kalau amalan yang korang biasa buat sekian-sekian yang buat berat korang bertambah, celah mana amalan yang sama tu pun boleh buat kita kurus jjgak kan. Jadi, tabiat/amalan […]

Continue Reading

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian […]

Continue Reading

Diet Mediterranean Untuk Awet Muda

Diet ini diperkenalkan sejak beberapa tahun dulu dan mengamalkan diet ni masih ada sampai sekarang, kerana terbukti dalam kajian yang diet ni memang berkesan. Cara pemakanan ni diamalkan beratus tahun di kawasan Mediterranean kot, dan memang kajian menunjukkan rata-rata rakyat kawasan sana yang amalkan cara pemakanan ini, terbukti sihat. Ada juga kajian dari negara-negara lain […]

Continue Reading

Rugi

Tiba-tiba terfikir satu benda. Tentang rugi. Rugi, bila hidup kita disogok dengan penipuan.Tapi kita tahu benda tu tipu. Cuma kita sumbat otak kita, kunci hati kita dengan ayat berulang-ulang, nak menyakinkan yang apa kita percaya dan buat tu benar. Words of affirmation lagaknya Sedangkan kebenaran kalau berlaku dia amat mudah bagai di angin yang bertiup. […]

Continue Reading

2 Cara Tambah Stamina Dengan Mudah

Umumnya, stamina ni dimaksudkan sebagai satu keupayaan untuk melakukan suatu kerja, dan kadar keupayaan tu lah stamina korang (dah macam buku teks fizik pulak). Betul lah kan, kalau stamina tinggi korang steady, kalau stamina yang rendah cepatlah semput.  Dan ada kesan lain kalau stamina korang berada di tahap rendah, iaitu: Stamina yang rendah juga bermaksud […]

Continue Reading