Ibu Introvert, Anak Extrovert

Ibu introvert, anak extrovert

Shai assume, dalam banyak2 aspek penjagaan diri (yang biasa orang panggil sebagai self-care) untuk ibu, tak banyak yang sentuh tentang diri ibu tu yang kemungkinan kontra dengan anaknya. Iaitu dalam kes ini, bila ibu tu jenis introvert, tapi anak pula extrovert. Ah sudah. Sebab apa? Orang yang introvert atau extrovert tu berbeza cara dia interaksi […]

Continue Reading

Tentang Duit

Isu duit, dari mana nak mula ya? Banyak benda yang boleh diperkatakan tentang duit dan pelbagai tips, pandangan, dan idea yang orang nak kongsikan tentang duit. Agaknya kan, selagi hari akhir tak sampai lagi dan kita takkan habis cerita/fikir tentang duit kan. Tapi tu lah, dalam dunia ni, duit pun perlu juga untuk teruskan hidup. Cuma […]

Continue Reading

Top Post 2019

Tamat 2019 ni dan serius tahun ni antara tahun yang pada Shai sangat seronok (in terms of exciting) dan ia seperti ditulis dalam salah satu post seperti yang ni. In any case, Shai nak recap post terbaik tahun 2019 dan sedikit sebanyak ia memberi gambaran post apa yang yang korang suka dan bermanfaat sekali. 😀 […]

Continue Reading