Update: Setahun Selepas Di Sekolah PPKI

sekolah PPKi, pendidikan integrasi, autism, autisme,

Tempoh hari sebelum cuti sekolah bermula Shai kena pergi sekolah Naz untuk perjumpaan ibu bapa yang ambil report kad tu, untuk tahu perkembangan pada semester dua lah kiranya ni. Jadi untuk yang semester satu, ada di sini. Okeh, ini untuk recap apa yang cikgu kelas Naz telah kongsikan (yang sebenarnya Shai sendiri terkejut sampai bergenang […]

Continue Reading

Trip ke Penang: Idea & itinerary

Minggu lepas Shai dapat peluang untuk bercuti dan lepas sekian lama tak dapat nak spare masa untuk bercuti barulah rasa fuhh..lepas balik segar betul. Ultimate self-care orang kata. Mana taknya, sebelum ni yang dikatakan bercuti pun, sebahagian besar masa pun habiskan dekat Naz masa tu dalam fasa growing up dan clingy lagi tu. Sekarang ni […]

Continue Reading

Melatih Anak Menulis Dengan Kertas Laminate

melatih anak menulis, homeschool, autism, fine motor skills

Cara mudah melatih anak menulis ni idea yang Shai dapat lepas fikir taknak membazir kertas untuk rutin homeschooling dengan Naz. Sebab salah satu aspek yang Naz kena perbaiki adalah kemahiran menulis dia kena latih sampai cantik sikit. Mana taknya, sampai cikgu bagi satu plastik grip letak dekat pensil nak bagi jari jemari kuat. Dan kemahiran […]

Continue Reading