8 Tahun Umur Naz

Saja nak share, dah 8 tahun dah Naz hari ini – that’s right, hari ini birthday Naz wuhuu..dan nak dijadikan cerita, hari ini juga anniversary makpak kita, what a lovely coincidence hehe.. Di imbas balik beberapa tahun ni banyak dan jauh progres Naz dah buat sekarang ni, dan tiap hari berlalu tu Shai serius bersyukur […]

Continue Reading

Tips Memakai Sunscreen/Sunblock Untuk Cuaca Malaysia

tips memakai sunscreen, memilih sunscreen, pelindung matahari

Lepas tengok ada gambar perempuan awet muda sebab konsisten menggunakan sunscreen, Shai pun mula nak konsisten menggunakan pelindung matahari ni heheh.. rupanya, ia item yang wajib juga untuk dipakai kalau korang serius nak jaga kulit muka. Ni sebabnya. Apa Itu Sunscreen Asasnya, sunscreen ni nama Bahasa Melayunya pelindung matahari, dan itulah kerjanya; melindungi kulit dari […]

Continue Reading

Ibu Introvert, Anak Extrovert

Ibu introvert, anak extrovert

Shai assume, dalam banyak2 aspek penjagaan diri (yang biasa orang panggil sebagai self-care) untuk ibu, tak banyak yang sentuh tentang diri ibu tu yang kemungkinan kontra dengan anaknya. Iaitu dalam kes ini, bila ibu tu jenis introvert, tapi anak pula extrovert. Ah sudah. Sebab apa? Orang yang introvert atau extrovert tu berbeza cara dia interaksi […]

Continue Reading

Tentang Duit

Isu duit, dari mana nak mula ya? Banyak benda yang boleh diperkatakan tentang duit dan pelbagai tips, pandangan, dan idea yang orang nak kongsikan tentang duit. Agaknya kan, selagi hari akhir tak sampai lagi dan kita takkan habis cerita/fikir tentang duit kan. Tapi tu lah, dalam dunia ni, duit pun perlu juga untuk teruskan hidup. Cuma […]

Continue Reading