5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, […]

Continue Reading

Update: Naz Selepas 6 Bulan Bersekolah PPKI

PPKi, pendidikan khas, autism, sekolah rendah

Tempoh hari Shai ada dapat komen di blog post ini, dan agak terharu juga kerana sedikit sebanyak, perincian setiap langkah dalam daftar sekolah untuk PPKI membantu ibu bapa di luar sana. Sebab tak jumpa rujukan yang detail2, jadi Shai buatkan untuk korang. Jadi, lepas daftar Naz daftar dan masuk ke sekolah PPKI dengan jayanya, apa […]

Continue Reading

Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin […]

Continue Reading