5 Kesan Ambil Gula Berlebihan

Pemakanan kita yang tinggi karbohidrat dan gula ni dah biasa sangat kan? Makanan dan air memang sedap dan manis tapi korang kena beringat juga akibat kalau dah ambil gula berlebihan, masa tu memang tak boleh nak enjoy lah benda-benda manis, dan kena makan yang tawar-tawar je. Sekali sekala tu standard lah. Dalam artikel ni kita […]

Continue Reading

Panduan Ringkas Untuk Tuntutan Kemalangan Akibat Mabuk

Jika korang jumpa dari Google search, Shai assume ialah korang mungkin yang alami isu sebegini dan jika ya Shai doakan mudah dan cepat urusan korang nak tuntut kemalangan akibat mabuk. Kalau yang membaca Shai amat rekomen baca dan share agar ramai-ramai tahu apa yang perlu dan boleh dibuat (pada masa sama kita mintak jauhlah dari […]

Continue Reading

Memudahkan Proses Kurus, Baiki Amalan Sihat Dengan Strategi

Dalam post sebelum ini min ada kongsikan tentang idea yang dikongsikan dalam buku Atomic HabitsĀ membantu dalam proses diet dan kurus, khususnya tabiat/amalan yang membantu dalam proses tersebut. Yelah, kalau amalan yang korang biasa buat sekian-sekian yang buat berat korang bertambah, celah mana amalan yang sama tu pun boleh buat kita kurus jjgak kan. Jadi, tabiat/amalan […]

Continue Reading

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian […]

Continue Reading