Hati Aku Kotor Betul, Kena Detoks Dengan Apa?

Hati, berapa ramai yang ambil pot dengan kesihatan hati kita? Rasanya hati yang berkait dengan emosi yang kita selalu sibuk kan? Hihi.. Saya pun tak sangat sebenarnya sebelum ni (ceh) tapi selepas mengetahui en.somi dan mama ada simptom-simptom yang berkaitan dengan masalah hati, tergerak juga untuk ambil peduli kesihatan hati ini.

Biasa kita dengar kes pemindahan hati, penyakit biliary atresia kan? Itu lah penyakit hati. Dan fungsi hati amat besar sebenarnya, dan bukan sekadar ‘magic’ bila kita buat pemindahan hati tak perlu risau kerana ia akan tumbuh baru.

Fungsi Hati Kepada Tubuh

Hati ni, secara asasnya adalah tempat dimana proses detoksifikasi yang utama berlaku (selain usus, ginjal, dan juga sistem limfatik yang ada di sekitar dada kita tu), khususnya protein dan makanan yang telah dihadam, serta komponen racun/toksin yang ada dalam sistem kita.

Di mana hati kita yang akan bekerja untuk gabungkan bahan toksin tersebut dengan komponen yang kurang beracun sket, untuk dikumuhkan keluar.

Selain itu ia juga berfungsi untuk:

  • Hati mengawal paras gula dalam darah
  • Hati untuk cerna vitamin yang jenis larut lemak
  • Hati untuk kurus? Serius. Dengan penghasilan bahan yang dinamakan lecithin untuk pencernaan lemak dengan efisien. Maka boleh katalah, tanda orang buncit/boroi tu, lecithin tak dihasilkan dengan cukup untuk keperluan tubuh.

Info lanjut tentang fungsi hati secara lengkap, KLIK SINI ya.

Keburukan Hati Bila Terlebih Toxin

Banyak tanda yang menunjukkan hati anda berada dalam keadaan stress. Contoh paling obvious ialah anda sering berasa letih yang tak sepatutnya. Yelah, macam rasa malas nak pergi kerja kan. Hehe..

Keletihan yang tak beragak ni pun, akan berkait dengan rasa lenguh tulang yang kerap, akibat darah tidak dapat dialirkan kepada bahagian sendi dengan sepenuhnya.

hati yang sihat dan rosak
mahukah hati anda kelihatan kritikal seperti di bawah?

Selain itu, of course lah, buncit dan boroi yang tidak hilang walaupun telah bersenam dan makan pil kurus macam-macam, yang tidak ada kaitan langsung dengan masalah kesihatan hati.

KLIK SINI untuk ambil peduli, tanda-tanda hati anda berada dalam keadaan bahaya.

Untuk itu, ia bukan sekadar produk kurus lagi ke apa, tapi kerana hati anda memerlukan tonik sebagai makanannya.

Tentang DTX Complex

DTX Complex ni adalah makanan tambahan untuk hati, (ala-ala tonik orang kata) untuk bantu hati kita bekerja dengan lebih cekap.

Of course, makanan yang telah dibuktikan untuk mencuci hati kita juga ada tau. KLIK SINI.

Ada ENAM jenis herba yang terkandung dalam DTX ni, masing-masing ada kelebihannya tersendiri. Contohnya, herba paling popular untuk hati ialah milk thistle, yang melindungi hati daripada terbeban dengan toksin dan bahan kotor yang dia kena proses selama ni; bunga dandelion untuk elakkan hati kita dari bengkak dan merangsang pengaliran hempedu.

KLIK SINI untuk info penuh, tentang herba-herba tersebut,

kandungan herba dalam dtx complex

Selain itu, serbuk kunyit, sayur cendawan Resihi dan artichoke serta biji Schizandra yang tinggi kandungan antioksida, untuk neutralkan toksin-toksin yang bergelumang dalam hati, sebelum diproses.

Sebab enam herba ni dipilih? Untuk lengkapkan fungsi untuk menambahkan kecekapan hati, agar tak lompong/balance sana sini.

Lecithin Pula?

Biasanya Lecithin ni dikaitkan dengan kurus atau produk popular dalam set kurus kan? Ya, betullah tu, ia berkait sedikit sebanyak kerana hati kita juga mencernakan lemak (rujuk fungsi hati di atas).

Lebih-lebih lagi semakin kita berusia (tambah lagi dengan stress) menyebabkan lecithin tidak dapat dihasilkan dengan sepenuhnya.

dtx complex dan lecithin
kombinasi dua benda ni yang akan bantu hati kita berfungsi dengan optimum (dan kurus!)

Lepas ni mesti korang rasa nak makan yang elok-elok lepas ni kan? Sebab kesian dengan hati tu. Hehe..

Bagus tau camtu, sebab kesihatan hati kita sendiri sukar untuk disedari (agaknya hati kita pun tahu pendam perasaan kot). Lagi-lagi ada promosi khas untuk kesihatan hati bulan ni.

testimoni dtx complex
testimoni dtx complex. sembuh luka dan takda lagi lemak yang menyaluti hati tu dah

 

Tak perlu tunggu sampai kena ambil darah untuk check hati kita dah. Elakkan dengan pengambilan sebiji dua DTX ni dengan Lecithin untuk jaga hati kita supaya tip-top.  🙂

 

promosi april

Anda boleh memilih untuk beli sekaligus (untuk buat stok, hehe) atau boleh aja kalau nak beli sebotol pada harga promosi. Boleh KLIK SINI.

Contohnya DTX Complex, pada 3 botol adalah RM465 kan (dimana sebotol adalah RM155), kalau kira sebotol (RM465/4 botol) maka harganya adalah RM116 gitu ja.

Pembelian dengan team kami akan melayakkan anda mendapat jaminan bertaraf VIP dari kami. KLIK SINI.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge