Resipi Perapan Ayam Goreng Mudah

Resipi perapan ayam goreng ni variasi dari apa yang Shai buat sebagai tambahan kepada perapan ‘piawai’ kunyit dan garam. Perapan yang ada ni pun dengan bahan yang sedia ada di dapur, sekadar cincai perap dan goreng – menjadi juga. Jadi dalam post ini Shai kongsikan aja. Semoga membantu! Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Gambar EPIK Dalam DIY Rumah

Gambar ini Shai jumpa masa tengah surf-surf projek DIY simple yang boleh dibuat. Hehe.. Hobi baru nih, sebab rasa puas bila apa yang kita pasang menjadi, walaupun sesimple mana sekalipun. Funny, masa projek pertukangan dalam KH macam tak semenggah je hasilnya, walau setakat rak bekas dan bekas pensil kayu dengna muzik LED. Korang buat projek […]

Continue Reading

Tugas di Dapur Mengikut Umur Anak

Ha.. ni lah info yang paling wajib saya kena ingat bila anak-anak saya dah umur 4 tahun ++. Mudahkan kerja ibu di dapur (boleh kata 1/2 dari hidup ibu/isteri kat dapur kan?) jadi sedikit sebanyak boleh membantu ibu di dapur, apa lagi,memberikan satu bentuk didikan untuk anak bila dia dewasa nanti (psst..lelaki yang pandai di dapur […]

Continue Reading

Feng Shui cara Islam?

Erk.. Boleh ke kaitkan feng shui, lepas tu nak sesuaikan dengan Islam pulak.? Banyak sumber yang saya baca (local dan luar) hampir semua kata haram, jatuh syirik dan berdosa besar. Rileks.. Kita tak agungkan feng shui sampai apa yang dilarang dalam agama kita main langgar je ye. Malah, apa yang feng shui gariskan dalam rules […]

Continue Reading