Ibu Introvert, Anak Extrovert

Ibu introvert, anak extrovert

Shai assume, dalam banyak2 aspek penjagaan diri (yang biasa orang panggil sebagai self-care) untuk ibu, tak banyak yang sentuh tentang diri ibu tu yang kemungkinan kontra dengan anaknya. Iaitu dalam kes ini, bila ibu tu jenis introvert, tapi anak pula extrovert. Ah sudah. Sebab apa? Orang yang introvert atau extrovert tu berbeza cara dia interaksi […]

Continue Reading

5 Kunci Dalam Multitasking

multitasking, sibuk, produktiviti

Bercakap tentang multitasking ni, rata-rata tunjukkan yang tabiat multitasking ini adalah tak bagus untuk diamalkan sebab ia akan ganggu keupayaan otak nak handle tugas, n result pun tak cantik mana. Tapi tu lah, dah jadi mak, nak tak nak kena buat dua, tiga kerja dalam satu masa kalau tak mana cukup nak setel semua? Multitasking, […]

Continue Reading