Tugas di Dapur Mengikut Umur Anak

Ha.. ni lah info yang paling wajib saya kena ingat bila anak-anak saya dah umur 4 tahun ++. Mudahkan kerja ibu di dapur (boleh kata 1/2 dari hidup ibu/isteri kat dapur kan?) jadi sedikit sebanyak boleh membantu ibu di dapur, apa lagi,memberikan satu bentuk didikan untuk anak bila dia dewasa nanti (psst..lelaki yang pandai di dapur […]

Continue Reading

[BONUS] Wahai Isteri, Jom Kita Jemput Rezeki Hari Ini

Dalam entri part pertama saya kongsikan tips yang biasa kita dengar tapi tetap praktikal dan berkesan untuk menjemput rezeki, entri yang ni pulak saya kongsikan hasil dari pengalaman dan tips yang telah dicuba jaya untuk kebaikan rumahtangga. 🙂 Percayalah, seorang isteri pun ada superpower dia dalam menjemput rezeki, walaupun dia bekerja di opis. Like dan […]

Continue Reading

Feng Shui cara Islam?

Erk.. Boleh ke kaitkan feng shui, lepas tu nak sesuaikan dengan Islam pulak.? Banyak sumber yang saya baca (local dan luar) hampir semua kata haram, jatuh syirik dan berdosa besar. Rileks.. Kita tak agungkan feng shui sampai apa yang dilarang dalam agama kita main langgar je ye. Malah, apa yang feng shui gariskan dalam rules […]

Continue Reading