Panduan Ringkas Untuk Tuntutan Kemalangan Akibat Mabuk

Jika korang jumpa dari Google search, Shai assume ialah korang mungkin yang alami isu sebegini dan jika ya Shai doakan mudah dan cepat urusan korang nak tuntut kemalangan akibat mabuk. Kalau yang membaca Shai amat rekomen baca dan share agar ramai-ramai tahu apa yang perlu dan boleh dibuat (pada masa sama kita mintak jauhlah dari […]

Continue Reading

Review: Berbaloikah Menggunakan Micro-Size Planner?

Kalau korang tengok post2 planner yang ada ni boleh agak dah shai ni memang menggunakan kertas untuk pengurusan masa – memang ye pun :D. There‚Äôs something about using papers yang membantu shai mudah nak bergerak dan menyusun pelbagai urusan, apatah lagi menulis dekat kertas pun dibuktikan boleh menguatkan memori menyimpan maklumat. Jadi apa sahaja yang […]

Continue Reading

Menggunakan Google Calendar Untuk Keluarga

Dalam post sebelum ini shai ada kongsikan tentang bagaimana boleh jumpa Google Calendar lepas sistem planner sedia ada tak membantu dengan keadaan sekarang, dan baru tahu kalendar ni sangat sesuai digunakan untuk satu keluarga jugak. Dan ni yang shai dok guna sekarang ni. Bagaimana Menggunakan Google Calendar Membantu Untuk Keluarga Dalam post sebelumnya shai telah […]

Continue Reading

Ibu Introvert, Anak Extrovert

Ibu introvert, anak extrovert

Shai assume, dalam banyak2 aspek penjagaan diri (yang biasa orang panggil sebagai self-care) untuk ibu, tak banyak yang sentuh tentang diri ibu tu yang kemungkinan kontra dengan anaknya. Iaitu dalam kes ini, bila ibu tu jenis introvert, tapi anak pula extrovert. Ah sudah. Sebab apa? Orang yang introvert atau extrovert tu berbeza cara dia interaksi […]

Continue Reading
1 2 3 9