Anda Kekurangan Kalsium Sebenarnya

Kekurangan kalsium dalam tubuh berlaku tanpa disedari dan kebanyakan dari kita tidak mengambil kalsium dengan secukupnya, melalui diet harian kita. Apatah lagi, kalsium adalah salah satu nutrisi yang utama – tulang kita sendiri dibina dengan kalsium. Hasilnya, pelbagai masalah dan simptom akibat kekurangan kalsium terjadi seperti gigi dan tulang rapuh dan mudah patah, badan berasid, […]

Continue Reading

Bila Perempuan Datang Bulan..

Benda ni bukan boleh buat lawak wei.. Kalau perempuan dah datang bulan memang kena tatang lah sebaik mungkin. Sebab sekejap aja moody akan berbolak-balik dan yang jadi mangsa adalah orang yang disebelahnya. Bunyinya kejam kan? Bukanlah kerana period tu sendiri, tapi kerana simptom yang berada bersama-sama ketika didatangi darah tu yang boleh buat hidup sedikit […]

Continue Reading

Baca: Elak Rasa Tak Selesa Selepas Senaman

Beberapa hari lepas saya banyak ditanya mentee-mentee personal coach saya untuk kurus, tentang mereka kadang rasa sakit di sekian-sekian badan. Cam hari ni ada sakit di bahagian perut, yang ni pula dua hari kemudia terasa lenguh yang amat di kaki. Seperti dijangka, mereka lupa buat satu benda. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

LARI! 5 Tips Maksimumkan Kesan Senaman Ini

Dalam banyak-banyak senaman, paling mudah ialah semestinya berlari kan? Tak perlu lari pecut serupa Usain Bolt, cukup sekadar jogging atau larian ringan yang sepadan dengan kapasiti dan kekuatan tubuh. Namun begitu, lari bukan sekadar lari, kerana ada caranya untuk maksimumkan kesan larian, supaya ia lebih berkesan dan cepat mendatangkan hasil – 5 tips simple.  Like […]

Continue Reading

5 Manfaat Kurus untuk Menganjak Paradigma Anda

Jujurnya, siapalah yang tidak mahu kurus. Tanya sesiapa saja sahaja jauh dalam hati pasti teringin nak slim dan cantik. Tengok gambar artis yang slim kita cemburu, tengok rakan (lagi2 mak anak 4) yang body mantap kita rasa rendah diri, mulalah terdetik di hati yang bukan2. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading
1 4 5 6 7 8 10