Salah Satu Khasiat Kalsium Dan Anda Pasti Tak Jangka Apa Manfaatnya

Kalsium yang biasa dikaitkan dengan kekuatan dan ketumpatan tulang yang sihat (agar tidak mudah rapuh dan patah), mengelakkan sakit dan lenguh-lenguh badan, menambahkan kealkalian badan, maintain mood, serta mengurangkan sakit sengugut; kini telah dibuktikan dalam beberapa kajian bahawa kalsium amat berguna jika ada mahu kurus dengan cepat dan sihat. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

5 Manfaat Kurus untuk Menganjak Paradigma Anda

Jujurnya, siapalah yang tidak mahu kurus. Tanya sesiapa saja sahaja jauh dalam hati pasti teringin nak slim dan cantik. Tengok gambar artis yang slim kita cemburu, tengok rakan (lagi2 mak anak 4) yang body mantap kita rasa rendah diri, mulalah terdetik di hati yang bukan2. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Ketosis dan Atkins

Ramai ahli dalam coaching saya banyak bertanya soalan yang lebih kurang sama; macam mana nak tahu bila kita dah masuk ketosis? Keliru juga mereka sebenarnya, malah menganggap ketosis itu hanya berlaku ketika di fasa satu (induksi) sahaja. Oh no, banyak tandanya dan YA ia berlaku dalam kempat-empat fasa dalam Atkins.  Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

101 Asas Tentang Diet Atkins

Rata-rata group masuk dok cerita Atkins tu, Atkins ni, sehingga ada gak dua tiga spekulasi mengatakan Atkins ni adalah satu diet yang tak elok, bahaya untuk buah pinggang, dan gila jika tak sentuh nasi langsung. Ohhoiiii.. Moga-moga dengan perkongsian ringkas tapi padat ni akan betulkan tanggapan umum tentang diet popular sepanjang zaman ni. (Kim K […]

Continue Reading