3 Cara Membantu Anxiety

Untuk orang yang alami isu anxiety, pastinya mereka akan kata ia bukan sesuatu yang boleh kita hadap hari-hari. Senang kata, tak enjoy lah. Cuma tu lah, mujur dengan zaman sekarang yang dah makin canggih DAN (yang ni penting) kesedaran orang ramai dekat isu anxiety ni kita ada peluang tinggi untuk pulih dengan lebih cepat, dan […]

Continue Reading

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian […]

Continue Reading

2 Cara Tambah Stamina Dengan Mudah

Umumnya, stamina ni dimaksudkan sebagai satu keupayaan untuk melakukan suatu kerja, dan kadar keupayaan tu lah stamina korang (dah macam buku teks fizik pulak). Betul lah kan, kalau stamina tinggi korang steady, kalau stamina yang rendah cepatlah semput.  Dan ada kesan lain kalau stamina korang berada di tahap rendah, iaitu: Stamina yang rendah juga bermaksud […]

Continue Reading

3 Jenis Senaman Waktu Kuarantin

Fuh..dalam kuarantin ni memang tak boleh buat apa lah melainkan terkurung dalam rumah (kecuali nak senaman waktu kuarantin?). Tapi nak buat macam mana kan dengan tahap jangkitan virus pun dah dikira pandemik oleh KKM, kita ikuti agar bilangan yang kena jangkitan – termasuk yang sedang dirawat – makin menurun bilangannya sampai kita boleh counter balik […]

Continue Reading

Diet Kelaut? Sebab Cepat Lapar Selepas Bersenam

Punya semangat berdiet dan bersenam ni sekali tiba-tiba datang rasa lapar tahap kebulur. Nak makanan sihat macam roti gandum dah habis pulak, yang ada nasi dengan lauk berminyak. Kebulur punya pasal, ko makan sampai 2 pinggan nasi bukit, diet kelaut buat kesekian kalinya.. pernah kena tak? Rileks, ia isu biasa dan ada penyelesaiannya untuk korang […]

Continue Reading

Asas Tentang Diet Atkins

Sebahagian carian tentang diet atkins adalah tentang manfaat, dan sebahagian lain kata diet ni tak bagus dan lambat laun akan bahayakan kesihatan. Bagus ke tak nak buat diet atkins ni? Baca lanjut post ini untuk tahu samada ia ‘real deal’ atau tak. Asas Tentang Diet Atkins  Umumnya, diet atkins ini dikatakan sebagai satu sistem pemakanan yang […]

Continue Reading
1 2 3 19