Berbuat Baik

[Post ini panjang. Satu perkongsian. Semoga menjadi harapan]. Teringat satu perkongsian di facebook Abd Ghani Haron. Shai follow fb-nya dan banyak catatan yang boleh menyedarkan diri untuk constant evaluation. Salah satu yang terkesan adalah mengenai berbuat baik. Yang Shai save post tersebut dan baca berulang kali, untuk menyakinkan diri. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Review Fitbit Charge 2

Jika benar ‘fitness life’ dah sebati dalam hidup Shai, jadi kita setuju sangat-sangat. Mana taknya, selepas fobia masuk hospital selepas dikesan ada ketulan kecil dari dalam menjadikannya satu pengalaman yang mengubah hidup. Turning point orang kata. Namun begitu, nak fitness pun tak semestinya mahal sebab Shai percaya guna apa yang ada. Termasuklah jam praktikal-dan-tak-berapa-lawa ni […]

Continue Reading

Trip ke Tioman, Berakhir di Johor Bahru

Pada sesiapa yang baca post lepas yang berkaitan dengan jalan-jalan dalam keluarga Shai, tema ‘tak sengaja’ biasa berlaku, di mana plan berjalan-jalan gitu gini akhirnya jadi berlari lain yang amat sangat. Haha.. That said, pastinya sepanjang trip tu Shai akan take note banyak benda yang mungkin sedikit sebanyak membantu korang punya trip, samada sengaja mahupun […]

Continue Reading

Cerita Periuk

Akhirnya berganti periuk nasi baru. Jenama Nuodi tu,dibeli di Giant Rawang pada hari kedua datang ke sebelah pantai barat dengan takda apa2 melainkan barang2 disumbat dalam kereta wira. Lepas confirm sewa rumah di Bkt Beruntung,terus pergi bandar untuk cari barang keperluan paling asas,salah satunya periuk nasi. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading
1 5 6 7 8 9 16