[BONUS] Wahai Isteri, Jom Kita Jemput Rezeki Hari Ini

Dalam entri part pertama saya kongsikan tips yang biasa kita dengar tapi tetap praktikal dan berkesan untuk menjemput rezeki, entri yang ni pulak saya kongsikan hasil dari pengalaman dan tips yang telah dicuba jaya untuk kebaikan rumahtangga. 🙂 Percayalah, seorang isteri pun ada superpower dia dalam menjemput rezeki, walaupun dia bekerja di opis. Like dan […]

Continue Reading

Kalau anda nak ke MAHA, sebaiknya sedia cam nak pergi camping

Lepas beberapa tahun tak berkesempatan ke event pertanian yang terbesar negara, finally boleh pergi. Excited sungguh! Maka selesai solat subuh kemudian dhuha (mudah-mudahan supaya perjalanan lancar), kami packing makanan dan minuman untuk buat bekal seperti roti gandum telur, protein shake, susu Naz, dan awal pagi kami dah gerak untuk dapatkan spot parking yang terbaik, kami sampai […]

Continue Reading

Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting? This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups. Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, […]

Continue Reading