Trip ke Penang: Idea & itinerary

Minggu lepas Shai dapat peluang untuk bercuti dan lepas sekian lama tak dapat nak spare masa untuk bercuti barulah rasa fuhh..lepas balik segar betul. Ultimate self-care orang kata. Mana taknya, sebelum ni yang dikatakan bercuti pun, sebahagian besar masa pun habiskan dekat Naz masa tu dalam fasa growing up dan clingy lagi tu. Sekarang ni […]

Continue Reading

Tempat Menarik: Desa Park City

jalan-jalan, desa park city, riadah, keluarga

Asal jejak ke Desa Park City ni secara tak sengaja sebenarnya; lepas kerap sangat ke bandar (concret jungle, more like) untuk berjalan-jalan jadi ambil keputusan nak ikut jalan dalam dan pusing-pusing. Terjumpa pula satu bandar baru dalam perjalanan dan masuk ke dalam sampailah jumpa taman di Desa Park City ni. Dan jujurnya agak seronok dengan […]

Continue Reading

Trip ke Tioman, Berakhir di Johor Bahru

Pada sesiapa yang baca post lepas yang berkaitan dengan jalan-jalan dalam keluarga Shai, tema ‘tak sengaja’ biasa berlaku, di mana plan berjalan-jalan gitu gini akhirnya jadi berlari lain yang amat sangat. Haha.. That said, pastinya sepanjang trip tu Shai akan take note banyak benda yang mungkin sedikit sebanyak membantu korang punya trip, samada sengaja mahupun […]

Continue Reading

Mandi-Manda Di Templer Park

Tempoh hari en.somi dah pergi ke Templer Park ni dengan team bisnes dia untuk shooting produk baja sawit dia (kelas gitew). Hasil explore dan pemerhatian (lebih-lebih lagi aspek keselamatan bila membabitkan beruk yang wujud di situ) membuatkan en.somi terfikir nak bawak kita dengan Naz ke sini untuk bermandi-manda. Like dan share jika bermanfaat! 20 15

Continue Reading