Tips Memakai Sunscreen/Sunblock Untuk Cuaca Malaysia

tips memakai sunscreen, memilih sunscreen, pelindung matahari

Lepas tengok ada gambar perempuan awet muda sebab konsisten menggunakan sunscreen, Shai pun mula nak konsisten menggunakan pelindung matahari ni heheh.. rupanya, ia item yang wajib juga untuk dipakai kalau korang serius nak jaga kulit muka. Ni sebabnya. Apa Itu Sunscreen Asasnya, sunscreen ni nama Bahasa Melayunya pelindung matahari, dan itulah kerjanya; melindungi kulit dari […]

Continue Reading

Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin […]

Continue Reading

Senarai Penuh Kegunaan Soda Bikarbonat

Antara item yang menjadi kegemaran Shai, ialah soda bikarbonat ni lah. Punyalah peberet, sampai dibeli stok beso dan asingkan dalam beberapa bekas untuk kegunaan rumah. Kenapa? Sebab soda bikarbonat ni item yang mempunyai banyak fungsi dalam kehidupan seharian, dan Shai kumpulkan dalam satu senarai penuh, untuk rujukan korang. Like dan share jika bermanfaat! 20 15

Continue Reading