Review Maybelline Creamy Matte Lipstick 

lip matte, jual lip matte, maybelline creamy matte

Waktu sale Watson hari tu macam biasa shai akan meluru turun ke Watson dan belek apa-apa yang berbaloi beli masa sale (#saleislife). Mana tau yang sale tu ada dalam wishlist, takdalah rasa bersalah nak membeli sebab dah lama aim hehe.. Dan nak masuk dalam wishlist pun, lepas Shai dah fikir habis2 dan tengok kalau ada […]

Continue Reading

Tips Memakai Sunscreen/Sunblock Untuk Cuaca Malaysia

tips memakai sunscreen, memilih sunscreen, pelindung matahari

Lepas tengok ada gambar perempuan awet muda sebab konsisten menggunakan sunscreen, Shai pun mula nak konsisten menggunakan pelindung matahari ni heheh.. rupanya, ia item yang wajib juga untuk dipakai kalau korang serius nak jaga kulit muka. Ni sebabnya. Apa Itu Sunscreen Asasnya, sunscreen ni nama Bahasa Melayunya pelindung matahari, dan itulah kerjanya; melindungi kulit dari […]

Continue Reading

Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin […]

Continue Reading
1 2 3 8