Tips Alami Untuk Rawat Rambut Gugur

tips rambut gugur, rambut luruh

Isu yang Shai alami kebelakangan ini, rambut gugur meraban sampai leceh nak menyapu. Rambut yang gugur tu sebenarnya normal, kalau takat sehelai dua sehari tapi kalau berpuluh yang luruh dan senang tercabut dari akarnya bila kita sikat tu masalah namanya. Tu lah, likely sebab sibuk bekerja kebelakangan ini (perasan tak Shai tak update setiap isnin […]

Continue Reading

Tutorial Mekap Cepat Untuk Yang Sibuk

Post tutorial mekap cepat untuk yang sibuk ni, khas untuk korang yang rasa ada keperluan untuk bermekap. Sebab untuk perempuan, nak bermekap itu adalah satu kewajipan, kurang-kurang dengan pakai bedak dan sedikit tinted lip balm pun dah cukup. Bukan apa, tak pakai mekap nanti nampak pucat dan sememeh tak elok pula. Good impression still penting […]

Continue Reading

Hanya 3 Jenis Beg Yang Diperlukan Wanita

jenis beg yang diperlukan, handbag, beg yang sesuai, memilih beg, memilih beg tangan

Idea mencari beg ini sejak beberapa hari, yang Shai datang mood mencari beg baru (biasalah, nafsu nak bershopping datang) dan pada masa sama, being a practical dan penjimat I am, Shai fikir dulu samada perlu ke untuk beg satu lagi, sedangkan dah ada sebelum ini? Sebab Shai tak nak bazir duit for no reason (pantang […]

Continue Reading

10 Tips: Wanita Gaya Nampak Mahal, Tapi Jimat Belanja

tips bergaya fesyen, wanita bergaya, jimat bergaya

Nak melawa dengan nampak bergaya (selalu orang kata stylo) tak susah sebenarnya; hanya bijak suai padan elemen tu akan hasilkan ‘look’ yang nampak bergaya atau murah. Serius, sebab dari hujung rambut ke hujung kaki kalau barang branded tapi terabur matching pun nampak macam beli dekat pasar malam jugak. Ish..gurau2. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading
1 2 3 7