8 Tahun Umur Naz

Saja nak share, dah 8 tahun dah Naz hari ini – that’s right, hari ini birthday Naz wuhuu..dan nak dijadikan cerita, hari ini juga anniversary makpak kita, what a lovely coincidence hehe..

Di imbas balik beberapa tahun ni banyak dan jauh progres Naz dah buat sekarang ni, dan tiap hari berlalu tu Shai serius bersyukur sangat2.

Even dia diagnosed as autism, sekurangnya dia mild dan boleh kata banyak hikmah dan kebaikan yang Shai dapat sepanjang besarkan naz.

Takdalah susah mana, takat sikit2 tu takpalah boleh handle dan Shai doa ia berterusan walaupun dia dah besar panjang nanti – literally Naz ni jenis tinggi ikut dua2 atuk dia (untunglah..). Dan selingan Shai doakan parents yang anaknya autism will mature psychologically sooner untuk senangkan makpak dia: ada output dan boleh uruskan mental n emosinya 😀

Boleh baca sini, post2 Shai buat homeschool untuk dia.

Okeh, pretty much tu je lah kot yang nak tulis. Nak bagi hadiah apa pun tak tau considering kebelakangan ni ada benda dia nak tu dia dapat dah. Maybe a nice strawberry desert sebab Naz suka sangat strawbery (mcm nenek dia hehe; ummi dia chocolate all the way).

Happy birthday Naz. Each solat ummi doa untuk awak macam2 so you have all the resources your need and can survive and rely on your own, while helping others. And ummi do all the work to prepare you for that. 

For your own good jugak since kita tak tahu umur kita sampai mana. 😀

mommylotte
Like dan share jika bermanfaat!
fb-share-icon20
fb-share-icon15

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge