Buskering Di Jalanan, 1 Malaysia Tertawan

Hari ni gamaknya trending internet 1 Malaysia (tweet, fb, youtube) gara-gara persembahan Caliph Buskers di AJL tahun ni – terus dapat anugerah persembahan terbaik – RM12k kot.

Mantap!! Tak perlu nak props dan kostum yang elaborate, cukup dengan vokal (vokalisnya Azmi Saat), lirik, dan susunan muzik yang complement chemistry mereka untuk buat setiap hati berdebar2, meremang bulu roma (goosebumps) bila tengok performance mereka.  Walaupun kurang upaya, dan hanya penyanyi jalanan, namun itulah jadi batu loncatan dan punca rezeki untuk meloncat ke potensi yang lebih besar – a big break for them!

Risiko yang diambil Edry untuk gantikan vokalis Mojo, Aweera untuk perform di AJL tahun ni (atas sebab masalah peribadi, ada yang kata muflis. W.A) memang terbayar bila penonton buat standing ovation, walaupun disound untuk jangan perform lagu ni terus.

Untuk makluman: Kita tak tengok sebenarnya AJL ni, sekadar follow kat IG artis2 yang akan hadir, rujuk forum n fb untuk updates sapa menang sapa perform sebab takda masa nak follow sangat event2 sebegini.

Tv pun takda yunk. Nak tengok astro on-the-go pun susah gak. Dulu bolehlah sampai MTV EMA pun aku follow. Heh heh.. Tapi takpa, tak serabut nak dengar iklan kulit putih ye dok.

La ni dok terngiang2 lagu Roman Cinta dah…

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge