Takda Nilai Kalau Isteri Yang Berkorban Buat Semua?

Kelihatan sedikit sebanyak kalau isteri yang lakukan semua tugas yang ada, takda nilai pun kerana ia memang sesuatu yang wajib dibuat, dah berzaman dibuat. Apa istimewanya tugas kita menguruskan rumahtangga dengan mak, nenek, moyang kita dulu? Ideanya Tergerak hati menulis post ini setelah baca novel tulisan Jane Hawking, isteri prof Stephen Hawking (yep, that astrophysicist). […]

Continue Reading

Asam Garam Berniaga Online

berniaga online, beli online

Masuk tahun 2019 ada dekat 6 tahun juga berniaga online. Banyak pengalaman yang dikutip, manis dan kurang manis tu haruslah. Asam garam berniaga online kan, dan kedua-dua pengalaman manis dan yang kurang manis itu yang buat kita berpengalaman dalam aspek perniagaan ini. Well-seasoned orang kata. Sebab nak berniaga yang dikata 9/10 dari perniagaan, cabarannya pun […]

Continue Reading

Orang Ramai Masih Tak Peduli Autism Ni

Baru terkini punya kejadian tentang budak OKU yang kena tahan sebab dikatakan mencabul perempuan. Situasi ini certainly create and uproar between parents/ahli keluarga yang ada pengalaman hadap mereka yang autistik ini, dengan orang yang tak pernah alami pengalaman ini, dan terbahagi samada antara simpati dan empati dengan yang jenis mengecam sesuka hati. Like dan share […]

Continue Reading