3 Teknik Makeup Yang Asas Untuk Wajah

Pelbagai teknik makeup yang tengah trending sekarang ni dan serius, jauh variasi untuk sesuaikan mengikut keadaan dan citarasa tersendiri. Dan betul, kalau teknik dibuat dengan betul, dengan penjagaan kulit dibuat dengan baik (luar dan dalam), hasil makeup memang tahan lama, menyerlah dan haruslah peloless. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Nak Tahu Bila Mekap Kita Tamat Tempoh

Syok nak bermekap cantik-cantik sekali maskara yang dok pam-pam tetiba jadi keras cam tepung. Apa kes pulak ni? Selain silap teknik dalam penggunaan, ada kemungkinan alat-alat mekap yang kita gunakan dah tamat tempoh. Dan label ‘best before’ tu semasa produk tu keluar dari kilang ye, bukan bermaksud untuk keselamatan kulit tu.

Tengok sini, panduan ringkas jangka hayat setiap alat mekap, supaya boleh standby nak restock baru lepas tu.

Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Aturan Asas Mekap

Banyak produk boleh pening mana aturan asas dalam mekap ni. Nasib baik, korang terjumpa entri ni, senang kerja, tak payah pening-pening. Penting untuk kita mengetahui aturan yang betul dalam mekap sebab selainĀ untuk kita layer sesuatu produk dengan betul, ia juga akan bagi hasil kemas. Kira flawless la.. takdo bercapuk je muka nanti. Jadi macam mana nak mula? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!