Bersenam 7 Minit Sehari Dah Cukup Dengan 7-Minute Workout

Kalau dulu biasa kita dengar senaman selama 20 minit, tiga kali seminggu? Somehow dari pemerhatian Shai kekerapan itu agak tak praktikal, khususnya bagi yang sibuk. Lagi-lagi kalau tiga kali seminggu biasanya lepas rutin ketiga dan nak tunggu minggu depan punya nak bermula masa tu dah hilang momentum nak bersenam. Betul tak? Mungkin sebab itu, 7-minute workout lebih sesuai. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Review Fitbit Charge 2

Jika benar ‘fitness life’ dah sebati dalam hidup Shai, jadi kita setuju sangat-sangat. Mana taknya, selepas fobia masuk hospital selepas dikesan ada ketulan kecil dari dalam menjadikannya satu pengalaman yang mengubah hidup. Turning point orang kata. Namun begitu, nak fitness pun tak semestinya mahal sebab Shai percaya guna apa yang ada. Termasuklah jam praktikal-dan-tak-berapa-lawa ni seperti Fitbit Charge 2. Setakat ni, Shai amat puas hati. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

5 Tips Pemudah Cara Ketika Berpuasa

Salah satu benda yang agak memberatkan orang untuk berpuasa adalah perlunya untuk menahan lapar dan dahaga lebih dari 10 jam sebelum waktu berbuka (kat luar negara pun sampai 20 jam tau), namun jika dikirakan, berpuasa ini banyak manfaatnya, sehingga yang mat saleh pun ada amalkan tau. Dan semestinya ada cara terbaik untuk kita urus dan aturkan agar waktu berpuasa pun kita tetap steady macam hari-hari biasa. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!