Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan […]

Continue Reading

Kurus Dengan Menyeluruh – Healthy Fitness

Antara isu yang biasa dibincangkan dalam sesi diskusi dengan personal coaching Shai dengan mentee, ramai bertanya mengenai potensi kita untuk kurus, especially ayat cepu emas ni “berapa kilo saya boleh turun dalam sebulan?”. Walhal,nak kurus dengan bantuan sebagai pemudah cara, perlulah menyeluruh tak boleh main separuh-separuh je. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Nutrisi Makanan Yang Anda Ambil, Masih 100%?

Terjumpa satu status ini, membuatkan kita terdiam sejenak. Dan ia selari dengan beberapa pandangan dari pakar pemakanan (hasil carian pakcik G dan freelance. Hehe), kerana apa yang kita makan sekarang, tak sama sepenuhnya dengan apa yang atuk nenek kita amalkan. Mujarab sekalipun, kesannya agak lambat dan kerana kebanyakan nutrisi makanan yang kita ambil, adalah HAMPAS. […]

Continue Reading

Energy Balls Recipe

Resipi yang saya kopi dari web ini tapi serius ia sangat memudahkan untuk ibu. Ala-ala granola dalam bentuk bola gitu. Dan Energy Balls ni tak wajib dibakar pun, hanya cukupkan bahan (boleh ubahsuai ikut kesukaan) dan gunakan peti ais bahagian sejuk beku untuk ‘set’ kan Energy Balls ni. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading