Semalam Saya Tak Lapar, Tapi Hari Ni Saya Makan Dengan Banyak

Baca tajuk ni pun orang akan terfikir apa kes dengan orang ini? Hehe.. takda apa kerana entri ni bukanlah tentang saya (sepenuhnya). Entri ni saya kongsikan hasil dari analisis dan soal selidik yang diberikan untuk sahabat-sahabat saya yang saya coach secara personal (boleh pm direct untuk tahu info lanjut), rata-rata adalah yang suka mengunyah, dan 1,2 kes yang takda selera makan. Mungkin ini adalah sebabnya? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Kalau Mengidam Ni, Kalau Ganti Makan Dengan Ni Ok Tak?

Tak mahu cerita panjang, sekadar entri ni jadi panduan berguna sebagai maklumat tambahan ketika berdiet.

Yelah, awal-awal berdiet (lagi2 yang strict seperti Atkins) ni kena lalui satu fasa yang melecehkan, dipanggil ‘withdrawal symptoms’ – dah biasa mengunyah jajan dan makan benda manis, of coz lah masa diet mula lah nak ngidam bukan-bukan (lagaknya cam orang mengandung pun ada tau). Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!