Lagi Power Dari Moyang Kita

Berita terkini dikejutkan dengan budak perempuan bawah umur baru sahaja melahirkan anak yang tidak cukup bulan (kemungkinan besar dari kekurangan nutrisi pada bayi yang dikandung). Tatkala kita sibuk-sibuk nak tahu tentang siapa penderma yang begitu bermurah hati bersedekah sebanyak tu, kini kita pula (yang kebanyakannya ibu) menarik nafas membaca berita sebegini. Suka? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

5 Tips Mudah Merancang Dengan Baik Untuk Tangani Stress

Kalau orang tu kata dia takda stress tu dengarnya boleh, susah nak percaya rasanya. Sebab dalam satu aspek, stress itulah tanda kita alive, atau hidup. Namun kalau orang tu kata dia tak stress sebab dia kawal tekanan tersebut, barulah boleh percaya. Hehe.. yang penting, adalah cara kita lawan dan uruskan stress tersebut, agar kita boleh manipulasikan kecenderungan itu untuk sesuatu yang positif. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bukan Sekadar Berdiri Atas Kerusi

Tempoh hari Shai ada kongsikan pada kawan-kawan, yang Shai excited giler lepas confirm dapat pergi ke seminar Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) pada  21-24hb Mei di menara PGRM Cheras. Tak dapat dibayangkan betapa bersyukurnya dapat pergi, sebab dari hari kita pergi ke seminar Hidup Luar Biasa dah teringin nak pergi tapi risau fikirkan siapa nak jaga Naz mucuk nanti kan.. dan alhamdulillah, Allah permudahkan jalan. 😀 Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Hidupku Bergantung Kepada Liposuction

“biarlah tubuh ni disiat-siat.. asalkan suami akak tetap di sisi”..

Ni bukan kisah saya ya. Tapi kisah ini saya baca dalam majalah Jelita yang agak lama juga. Majalah ni mama langgan dan gatai juga kita ni, masa tu sekolah rendah dah baca isu-isu orang dewasa. Tapi oke apa, dari dok membaca majalah ‘pertanian’, lagi banyak ilmu yang dikutip dan diteladani, membantu kita lebih matang dalam kehidupan dan rumahtangga, seperti kisah ini.

Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!