Tips Kerja Dari Rumah Untuk Produktif

Banyak juga post dan artikel mengenai tips kerja dari rumah yang ada, banyak sangat sehingga kita pun naik keliru jugak. Sat kena buat macam ni, sat kena macam tu, last2 kita frust dan kerja bertangguh lagi hehe.. mungkin lagi satu post tips kerja dari rumah ini membantu korang? Sebab ia dari pengalaman Shai sendiri, dan korang tahu lah Shai ni agak perfectionist sikit hehe.. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

7 Cara Untuk Surirumah Untuk Banyak Masa Dan Setel Banyak Kerja

Apakah cara untuk surirumah banyak masa? Suri rumah jika ditanya tentang tugas mereka mesti mereka akan jawab “takkan pernah habis”. Mana taknya, baru ingat dah setel semua kerja rumah ada pula benda lain nak kena hadap; baru 5 minit dah kemas ruang tamu kejap lagi anak sepahkan mainan di situ. Haha.. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Teknik Urus Masa Dengan Pomodoro

Seperti dalam post terdahulu ada Shai beritahu yang dengan teknik urus masa sekarang ni,  Shai uruskan pelbagai bisnes, freelance writing, konsultasi untuk supplemen (selalunya untuk gastrik dan atkins, tak tahu kenapa. Hehe), dan juga build 2 jenis bisnes, melalui 3 blog berbeza. Dan salah satunya ialah blog ini lah. Ada Pelik macam mana Shai uruskan semua ni, yang belum kira urusan rumah dan juga homeschooling anak? Teknik tomato ini rahsianya. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Tip Menguruskan Rumahtangga Dalam Masa Singkat

Tip-tip yang adalah dalam post ini adalah yang Shai sendiri gunakan untuk uruskan pelbagai aspek di rumah. Mana tak nya, selain uruskan budak kici sorang ni (dengan homeschool nya on top of makan minum, bergusti, dll), Shai juga ada buat freelance menulis artikel, urus 3 bisnes yang agak berbeza niche, selain dahulukan masa untuk Boss Besar, dan masa kita tidak ketepi pun, tapi kita multitasking sendiri. Cemana tuh? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!