Review App Forest: Untuk Pengurusan Masa Dengan Pokok yang Comel

Shai obsessed dengan segala tool yang melibatkan pengurusan masa, dan setiap hari, Shai cuba jaya dan perbaiki sistem agar ia menjadi satu rutin yang membantu Shai buat kerja. Tidak pressure mana, sekadar overwhelmed sebab banyak kena pegang (itu pun, Shai amat bersyukur. You’re doing what you love, at least). Allahuma inni as aluka al afiyah – moga Allah mudahkan setiap urusan dunia ini untuk akhirat dengan Mu. Okay, back to story and review. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Review App: 30 Day Fit Challenge Workout

Menggunakan aplikasi untuk workout dah jadi sesuatu yang harus kalau bersungguh-sungguh nak kurus (atau maintain kurus). Nak save video dari facebook ka, gambar workout challenge agak sukar kerana perlu godeh setiap kali nak bersenam – membazir sedikit masa di situ. Dengan app tekan sekali saja boleh mula, dan dengan app yang sesuai, hasilnya pasti menjadi juga. Dan ini post khas untuk app yang Shai pakai, untuk workout iaitu 30 Day Fit Challenge Workout. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Review Fitbit Charge 2

Jika benar ‘fitness life’ dah sebati dalam hidup Shai, jadi kita setuju sangat-sangat. Mana taknya, selepas fobia masuk hospital selepas dikesan ada ketulan kecil dari dalam menjadikannya satu pengalaman yang mengubah hidup. Turning point orang kata. Namun begitu, nak fitness pun tak semestinya mahal sebab Shai percaya guna apa yang ada. Termasuklah jam praktikal-dan-tak-berapa-lawa ni seperti Fitbit Charge 2. Setakat ni, Shai amat puas hati. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Naz.. Makanlah nasi ni…

“Hari ni Naz mkn baaanyak, kita bagi apa2 pun dia ambk dan makan.. Kalau lepas ni, boleh gemuk dia makan banyak macam ni.. Pelik gak dulu takda pun dia makan nasi. Mesti dia luak balik”.

Ini sedikit sebanyak dialog dari pengasuh anak saya, kita panggil Kak Izan.

Percaya tak, selama ni saya tak pernah terfikir pun ayat serupa macam ni akan keluar dari sesapa pun. Mmg tak tercapai dek akalku. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!