Ring Planner Berbanding Travelers Notebook

ring planner, planner, travelers notebook,

Ring planner ni kategori lain dibandingkan dengan planner jenis lain seperti travelers notebook (TN), apalagi menggunakan satu buku nota sahaja seperti dalam sistem bullet journal ataupun Hobonichi. Masing-masing ada kelebihannya tersendiri, tinggal nak sesuaikan dengan keperluan kita ja. Ye, dalam post sebelum ni Shai banyak tulis tentang TN (I gushed darn a lot about the […]

Continue Reading

Tutorial Mekap Cepat Untuk Yang Sibuk

Post tutorial mekap cepat untuk yang sibuk ni, khas untuk korang yang rasa ada keperluan untuk bermekap. Sebab untuk perempuan, nak bermekap itu adalah satu kewajipan, kurang-kurang dengan pakai bedak dan sedikit tinted lip balm pun dah cukup. Bukan apa, tak pakai mekap nanti nampak pucat dan sememeh tak elok pula. Good impression still penting […]

Continue Reading

Pengalaman Mengamalkan Membaca Quran

Quran. al-Quran, manfaat membaca al-Quran, fadhilat Quran

Post personal ini saja Shai kongsikan kalau-kalau boleh menjadi manfaat kepada yang membacanya. Tak dinafikan banyak artikel dan post berkaitan manfaat mengamalkan membaca Quran ni, termasuk yang berkongsi pengalaman mereka, tapi Shai fikir, apa salahnya. Mana tahu testimoni dari Shai sendiri boleh menyakinkan orang yang masih terfikir-fikir dan tak biasa lagi nak pegang Quran, ye dok? […]

Continue Reading