Ketosis dan Atkins

Ramai ahli dalam coaching saya banyak bertanya soalan yang lebih kurang sama; macam mana nak tahu bila kita dah masuk ketosis? Keliru juga mereka sebenarnya, malah menganggap ketosis itu hanya berlaku ketika di fasa satu (induksi) sahaja. Oh no, banyak tandanya dan YA ia berlaku dalam kempat-empat fasa dalam Atkins.  Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

101 Asas Tentang Diet Atkins

Rata-rata group masuk dok cerita Atkins tu, Atkins ni, sehingga ada gak dua tiga spekulasi mengatakan Atkins ni adalah satu diet yang tak elok, bahaya untuk buah pinggang, dan gila jika tak sentuh nasi langsung. Ohhoiiii.. Moga-moga dengan perkongsian ringkas tapi padat ni akan betulkan tanggapan umum tentang diet popular sepanjang zaman ni. (Kim K […]

Continue Reading

Asyik nak mengunyah je? Baca sini apa sebabnya

Saya suka makan. Itu fakta. Walaupun saya dah lama menukar cara makan (khususnya mindset, when it comes to food; tumpukan pada kandungan nutrien, bukan pada rasanya), hobi saya untuk makan memang tak berubah pun. Dulu saya mungkin akan mengambil makanan kegemaran (of course lah tak berapa sihat.ahaks) dengan begitu banyak sekali sampai boleh mengah perut, […]

Continue Reading