Potty Train Anak Yang Mild Autism: Pengalaman Shai

Isu potty train untuk anak yang mild autism ni lama diperkatakan. Kerana banyak dan berbagai cara penyelesaiannya. Dan kerana itu saja Shai nak berkongsi sebab banyak come across pertanyaan mengenai potty train, khususnya untuk anak yang ada autism. Tekniknya pada pandangan Shai adalah sama seperti kanak-kanak lain; cuma perlu lebih penekanan dan kawalan banyak faktor sebab wiring mereka lain sikit. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Flash Cards: Arahan Mudah untuk Anak

cue flash cards mommylotte

Dalam beberapa hari ini agak jenuh juga nak minta/berikan arahan mudah pada Naz. Loyar buruk satu hal, suka sangat menyorok dalam tilam dan bantal bertimbun lepas tu acah-acah panggil ‘ummi’. Sekali sekala orang akan kata nak bermanja. Kalau dah setiap kali dan waktu kalut macam mana? Cue/flash cards lah jawapannya. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!