Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Atkins

Soalan-soalan ini yang biasa ditanya kepada Shai, hasil daripada coaching grup dan personal yang Shai buat sebelum ini (sekarang tak dan lah yunk, hanya melalui support di grup fb yang Shai jaga dan juga whatsapp, serta melalui pembelian ebook Atkins untuk Ibu Menyusu sahaja). Save dan share di fb korang ya, sebab soalan2 ini akan […]

Continue Reading

Bolehkah Buat Atkins Semasa Puasa?

Untuk melakukan diet atkins semasa puasa adalah tidak salah; anda hanya perlu ambil kira samada anda larat untuk melakukan dua amalan yang juga berfungsi untuk detoks tubuh anda (ala-ala double dose jadinya). Jika sanggup (atau urgent nak kurus) baca lanjut di sini ya. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

10 Amalan dan Tips Kuruskan Badan

Pelbagai jenis tips kuruskan badan yang ada di internet, yang mana satu sesuai dengan anda? Kerana untuk turunkan berat badan yang berlebihan memerlukan kita ambil kira pelbagai faktor/sumber untuk mendapatkan hasil terbaik dan sihat (lagi-lagi kalau urgent sampai 10kg dalam sebulan). Jika tidak, alamatnya berat badan akan naik mendadak semula, memberikan kesan tak baik untuk […]

Continue Reading

Kurus Dengan Menyeluruh – Healthy Fitness

Antara isu yang biasa dibincangkan dalam sesi diskusi dengan personal coaching Shai dengan mentee, ramai bertanya mengenai potensi kita untuk kurus, especially ayat cepu emas ni “berapa kilo saya boleh turun dalam sebulan?”.¬†Walhal,nak kurus dengan bantuan sebagai pemudah cara, perlulah menyeluruh tak boleh main separuh-separuh je. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading
1 2 3 5