Bila Hati Anda Sihat, Mudah Nak Kurus Sebenarnya

Nak menguruskan badan tu bukanlah satu proses yang mudah (Shai sendiri dah banyak terima komplen dan keluhan dari ibu-ibu yang buntu sangat2 cara nak kurus) namun ia bukannya mustahil pun.

Kadang2, tubuh kita mengalami pelbagai faktor yang menyumbang kepada sebab tubuh kita susah sangat nak slim nih. Contohnya, adakah anda ada periksa tahap kesihatan hati anda?  Mungkin tu lah penyebabnya mengapa anda tak turun2 berat lagi sampai sekarang. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Herba Mencuci Hati Yang (Secara Klinikal) Kotor

Dalam entri sebelum ni kita ada cerita tentang cara makanan yang berguna untuk mencuci hati kita. Kali ni herba pula yang popular digunakan untuk detoks hati, agar ia berfungsi dengan optimum, disamping pulih2 segala apa yang tak kena dengan hati. Malah, elbih baik gabungkan herba nih dengan makanan tersebut untuk double boost. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

6 Makanan yang Ada di Dapur Mencuci Hati

Dengan gaya pemakanan kita pada hari ni yang agak kompleks tapi ‘segera’ berbanding zaman tok nenek moyang kita, tak terkejut lah kita kalau dikatakan tahap kesihatan hati dikalangan kita agak tak sihat sebenarnya. Malah, kita sendiri tak sedar tahap kesihatan hati kita dah capai tahap kritikal, melainkan bila dah kena buat appointment dengan doktor. Maka elok kita ambil makanan yang mencuci hati kita.
Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Tanda Hati Anda Perlu Dirawat SEGERA

Baru sahaja kawan baik memaklumkan kepada saya, pakciknya baru sahaja meninggal duani akibat komplikasi hati. Bayangkan, takda angin takda ribut, tiba-tiba dah sampai ajal. Mengapa? Kerana simptomnya terlalu biasa dialami kita – adakah kita juga mengalaminya?

Kajian dari Loyola University Health System mendapati tak ramai menyedari hati mereka dah berada di tahap yang kronik, iaitu dah menghidap penyakit hati sirosis. Janganlah buat main-main kerana penyakit ni boleh membawa maut tau. Lebih baik kita hafal tanda dan simptom hati yang perlu dirawat agar dapat dicegah dengan segera.
Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!