Herba Mencuci Hati Yang (Secara Klinikal) Kotor

Dalam entri sebelum ni kita ada cerita tentang cara makanan yang berguna untuk mencuci hati kita. Kali ni herba pula yang popular digunakan untuk detoks hati, agar ia berfungsi dengan optimum, disamping pulih2 segala apa yang tak kena dengan hati. Malah, elbih baik gabungkan herba nih dengan makanan tersebut untuk double boost. Like dan share […]

Continue Reading

6 Makanan yang Ada di Dapur Mencuci Hati

Dengan gaya pemakanan kita pada hari ni yang agak kompleks tapi โ€˜segeraโ€™ berbanding zaman tok nenek moyang kita, tak terkejut lah kita kalau dikatakan tahap kesihatan hati dikalangan kita agak tak sihat sebenarnya. Malah, kita sendiri tak sedar tahap kesihatan hati kita dah capai tahap kritikal, melainkan bila dah kena buat appointment dengan doktor. Maka […]

Continue Reading

Tanda Hati Anda Perlu Dirawat SEGERA

Baru sahaja kawan baik memaklumkan kepada saya, pakciknya baru sahaja meninggal duani akibat komplikasi hati. Bayangkan, takda angin takda ribut, tiba-tiba dah sampai ajal. Mengapa? Kerana simptomnya terlalu biasa dialami kita – adakah kita juga mengalaminya? Kajian dari Loyola University Health System mendapati tak ramai menyedari hati mereka dah berada di tahap yang kronik, iaitu […]

Continue Reading

Hati Aku Kotor Betul, Kena Detoks Dengan Apa?

Hati, berapa ramai yang ambil pot dengan kesihatan hati kita? Rasanya hati yang berkait dengan emosi yang kita selalu sibuk kan? Hihi.. Saya pun tak sangat sebenarnya sebelum ni (ceh) tapi selepas mengetahui en.somi dan mama ada simptom-simptom yang berkaitan dengan masalah hati, tergerak juga untuk ambil peduli kesihatan hati ini. Like dan share jika […]

Continue Reading