7 Cara Untuk Surirumah Untuk Banyak Masa Dan Setel Banyak Kerja

Apakah cara untuk surirumah banyak masa? Suri rumah jika ditanya tentang tugas mereka mesti mereka akan jawab “takkan pernah habis”. Mana taknya, baru ingat dah setel semua kerja rumah ada pula benda lain nak kena hadap; baru 5 minit dah kemas ruang tamu kejap lagi anak sepahkan mainan di situ. Haha.. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Tips Untuk Elak Rasa Nak Muntah Kemas Rumah. Hari-Hari

Hari-hari kemas benda yang sama mesti ada rasa satu hari tu cam nak muntah je tengok, rasa nak lari dan take 5 sekejap untuk rehat tak fikir apa langsung. Rilek-rilek.. Kita semua sama, dan yang tu lah adalah tanda kekuatan seorang isteri/ibu. ^^v Dan ini adalah tips menguruskan rumah dengan mudah, yang diamalkan Shai tiap-tiap hari. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan cepat.  Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

5 Tips Mudah Merancang Dengan Baik Untuk Tangani Stress

Kalau orang tu kata dia takda stress tu dengarnya boleh, susah nak percaya rasanya. Sebab dalam satu aspek, stress itulah tanda kita alive, atau hidup. Namun kalau orang tu kata dia tak stress sebab dia kawal tekanan tersebut, barulah boleh percaya. Hehe.. yang penting, adalah cara kita lawan dan uruskan stress tersebut, agar kita boleh manipulasikan kecenderungan itu untuk sesuatu yang positif. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bila Perempuan Datang Bulan..

Benda ni bukan boleh buat lawak wei.. Kalau perempuan dah datang bulan memang kena tatang lah sebaik mungkin. Sebab sekejap aja moody akan berbolak-balik dan yang jadi mangsa adalah orang yang disebelahnya. Bunyinya kejam kan?

Bukanlah kerana period tu sendiri, tapi kerana simptom yang berada bersama-sama ketika didatangi darah tu yang boleh buat hidup sedikit terseksa, dan hanya yang melaluinya tahu akan azabnya, iaitu premenstrual syndrome (PMS). Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!