Tip Jimat Masa, Packing Baju 1 Malam

Kegemaran shai sekeluarga bila nak berjalan-jalan di hujung minggu adalah keluar dari bandar. Dan selalunya tak rancang pun – kebanyakannya adalah spontan dan lebih kepada exploration on the go. Untuk itu shai sentiasa bersiap sedia dengan buat satu cara memudahkan iaitu dengan packing baju untuk 1 malam dalam beg, sebagai langkah bersedia. Yelah, jadi perempuan […]

Continue Reading

Trip ke Tioman, Berakhir di Johor Bahru

Pada sesiapa yang baca post lepas yang berkaitan dengan jalan-jalan dalam keluarga Shai, tema ‘tak sengaja’ biasa berlaku, di mana plan berjalan-jalan gitu gini akhirnya jadi berlari lain yang amat sangat. Haha.. That said, pastinya sepanjang trip tu Shai akan take note banyak benda yang mungkin sedikit sebanyak membantu korang punya trip, samada sengaja mahupun […]

Continue Reading

Mandi-Manda Di Templer Park

Tempoh hari en.somi dah pergi ke Templer Park ni dengan team bisnes dia untuk shooting produk baja sawit dia (kelas gitew). Hasil explore dan pemerhatian (lebih-lebih lagi aspek keselamatan bila membabitkan beruk yang wujud di situ) membuatkan en.somi terfikir nak bawak kita dengan Naz ke sini untuk bermandi-manda. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

UiTM ke Setia City Mall – a review

Al-kisahnya bermula lepas adik kita Ammar-chan invited us to this event kat fakulti FSPU dia; event utama yang mengumpulkan budding architects dengan firm and potensi kerjaya di event tu. Mula terfikir nak g jugak kalau ada model/sculpture yang menarik tapi memandangkan kalau bawak Naz nanti Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Kalau anda nak ke MAHA, sebaiknya sedia cam nak pergi camping

Lepas beberapa tahun tak berkesempatan ke event pertanian yang terbesar negara, finally boleh pergi. Excited sungguh! Maka selesai solat subuh kemudian dhuha (mudah-mudahan supaya perjalanan lancar), kami packing makanan dan minuman untuk buat bekal seperti roti gandum telur, protein shake, susu Naz, dan awal pagi kami dah gerak untuk dapatkan spot parking yang terbaik, kami sampai […]

Continue Reading