Persediaan Untuk Ramadan Yang Shai Buat

Tak macam dulu-dulu, Shai lebih suka tunggu bulan puasa dari hari raya. Selain amalan masa ni berganda-ganda dapat pahala, makanan pun sedap sebab banyak jenis lauk boleh dicuba. cuma tu lah, nak tahan masa siang hari tu boleh lembik juga badan (tambah lagi Shai ni jenis makan kerap – kuat makan sebenarnya). Jadi mungkin cara persediaan ini juga boleh membantu anda juga. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Ku Lepaskan Jua Dell Biru i3

Alkisahnya, dell biru (yang asalnya milik en.somi) semakin lama semakin bermasalah, no matter how strong i’m denying it. Shai ni agak sayang dengan apa yang Shai ada, sentimental gitu. Hehe.. Dell biru ni banyak masalahnya, namun alhamdulillah sehingga kali terakhir guna ia masih elok, selama 2 tahun juga start dari masalah pertama. Akhirnya, ku lepaskan jua. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Mana Pergi Ebook Atkins Untuk Ibu Menyusu Nih??

Beberapa ketika ini ramai sungguh yang request ebook yang Shai kongsikan iaitu Atkins Untuk Ibu Menyusu. Terima kasih banyak-banyak yang Shai ucapkan, dan berharap agar ebook itu dapat dimanfaatkan dengan sepenuhnya. Dukacitanya kena dihentikan pengedarannya buat sementara waktu. Oops? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bukan Sekadar Berdiri Atas Kerusi

Tempoh hari Shai ada kongsikan pada kawan-kawan, yang Shai excited giler lepas confirm dapat pergi ke seminar Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) pada  21-24hb Mei di menara PGRM Cheras. Tak dapat dibayangkan betapa bersyukurnya dapat pergi, sebab dari hari kita pergi ke seminar Hidup Luar Biasa dah teringin nak pergi tapi risau fikirkan siapa nak jaga Naz mucuk nanti kan.. dan alhamdulillah, Allah permudahkan jalan. 😀 Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Dahlah Mahal, Tak Menarik Pulak Tu

Acapkali bila saya berkongsi dengan kawan-kawan atau pelanggan tentang kebaikan Shaklee, sudah tentu mereka berminat (katanya, “apa-apa boleh rujuk ke sis sebab tak kedekut ilmu”..ehem..) tetapi bila masuk ke bab harga mereka akan mula berkira-kira samada berbaloi ke tak.

Umpamanya, bagaikan segala kepentingan dan manfaat yang dibincangkan sebelum tu tertakluk kepada harga yang murah. Benarkah? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!