Review: Philips Iron Steamer

Post ini adalah untuk review produk Philips Iron Steamer yang Shai baru beli beberapa hari. Cerita yang agak kelakar, sebab seterika yang ada dekat rumah dah kena masuk dengan lipas. Habis rosak circuit dalam tu, sama ja dengan microwave oven sebelum ini yang ada spark/letupan kecil belakang microwave tu masa tengah running. Bahaya sungguh dan […]

Continue Reading

Senarai Penuh Kegunaan Soda Bikarbonat

Antara item yang menjadi kegemaran Shai, ialah soda bikarbonat ni lah. Punyalah peberet, sampai dibeli stok beso dan asingkan dalam beberapa bekas untuk kegunaan rumah. Kenapa? Sebab soda bikarbonat ni item yang mempunyai banyak fungsi dalam kehidupan seharian, dan Shai kumpulkan dalam satu senarai penuh, untuk rujukan korang. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Tip Jimat Masa, Packing Baju 1 Malam

Kegemaran shai sekeluarga bila nak berjalan-jalan di hujung minggu adalah keluar dari bandar. Dan selalunya tak rancang pun – kebanyakannya adalah spontan dan lebih kepada exploration on the go. Untuk itu shai sentiasa bersiap sedia dengan buat satu cara memudahkan iaitu dengan packing baju untuk 1 malam dalam beg, sebagai langkah bersedia. Yelah, jadi perempuan […]

Continue Reading