Hati Aku Kotor Betul, Kena Detoks Dengan Apa?

Hati, berapa ramai yang ambil pot dengan kesihatan hati kita? Rasanya hati yang berkait dengan emosi yang kita selalu sibuk kan? Hihi.. Saya pun tak sangat sebenarnya sebelum ni (ceh) tapi selepas mengetahui en.somi dan mama ada simptom-simptom yang berkaitan dengan masalah hati, tergerak juga untuk ambil peduli kesihatan hati ini. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Boleh Tak Makan Telur Je Semasa Diet Atkins?

Solusi paling mudah, cepat, tanpa perlu pening kepala ketika diet Atkins adalah semestinya dengan mengambil telur sahaja. Takpalah, kita faham lah tu sebab Atkins ni ada struktur dan fasanya, pantang larang kena ambil kira lagi.

Sebab tu sebelum nak Atkins, kena study dan sediakan apa yang diperlukan dahulu, untuk elak dari cheat. Jadi berbalik kepada persoalan, apakah kita hanya boleh makan telur je ketika Atkins? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Kalau Mengidam Ni, Kalau Ganti Makan Dengan Ni Ok Tak?

Tak mahu cerita panjang, sekadar entri ni jadi panduan berguna sebagai maklumat tambahan ketika berdiet.

Yelah, awal-awal berdiet (lagi2 yang strict seperti Atkins) ni kena lalui satu fasa yang melecehkan, dipanggil ‘withdrawal symptoms’ – dah biasa mengunyah jajan dan makan benda manis, of coz lah masa diet mula lah nak ngidam bukan-bukan (lagaknya cam orang mengandung pun ada tau). Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Senarai Set Supplemen Atkins – Booster Untuk Turunkan Berat Badan Anda

Senarai Set Supplemen Atkins – Booster Untuk Turunkan Berat Badan Anda

Seperti yang saya kongsikan pada entri lepas tentang pendapat Dr. Atkins mengenai penggunaan supplemen ketika berAtkins

Ha.. Ini dia, saya compilekan terus supplemen yang saya yakin akan membantu untuk mengurangkan berat badan yang terlebih-lebih tu dengan sihat, cepat, dan (of coz) selamat. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins

Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins mommylotte

Walaupun  penggunaan supplemen ketika berdiet adalah bukan sesuatu yang wajib, namun ia boleh jadi berguna untuk kebaikan tubuh kita ketika hendak menyesuaikan diri dengan cara pemakanan baru, lebih-lebih lagi yang strict macam Atkins ni.

Even pengasas diet ini Dr Atkins sangat galakkan penggunaan supplemen ketika berAtkins. Macam dia kata; Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!