Boleh Tak Makan Telur Je Semasa Diet Atkins?

Solusi paling mudah, cepat, tanpa perlu pening kepala ketika diet Atkins adalah semestinya dengan mengambil telur sahaja. Takpalah, kita faham lah tu sebab Atkins ni ada struktur dan fasanya, pantang larang kena ambil kira lagi. Sebab tu sebelum nak Atkins, kena study dan sediakan apa yang diperlukan dahulu, untuk elak dari cheat. Jadi berbalik kepada […]

Continue Reading

Kalau Mengidam Ni, Kalau Ganti Makan Dengan Ni Ok Tak?

Tak mahu cerita panjang, sekadar entri ni jadi panduan berguna sebagai maklumat tambahan ketika berdiet. Yelah, awal-awal berdiet (lagi2 yang strict seperti Atkins) ni kena lalui satu fasa yang melecehkan, dipanggil ‘withdrawal symptoms’ – dah biasa mengunyah jajan dan makan benda manis, of coz lah masa diet mula lah nak ngidam bukan-bukan (lagaknya cam orang […]

Continue Reading

Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins

Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins mommylotte

Walaupun  penggunaan supplemen ketika berdiet adalah bukan sesuatu yang wajib, namun ia boleh jadi berguna untuk kebaikan tubuh kita ketika hendak menyesuaikan diri dengan cara pemakanan baru, lebih-lebih lagi yang strict macam Atkins ni. Even pengasas diet ini Dr Atkins sangat galakkan penggunaan supplemen ketika berAtkins. Macam dia kata; Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Fasa 2, 3, dan 4 Dalam Diet Atkins

Selepas anda berpuas hati dengan penurunan berat badan dan tubuh pun telah steady dengan proses ketosis, bolehlah anda beralih ke fasa seterusnya dengan senang hati (yeay!). Tak seperti fasa 1 yang agak strict, fasa 2,3 dan 4 ini agak lembut kerana di fasa ini anda boleh mula meningkatkan had karbo yang boleh diambil, sehinggalah anda […]

Continue Reading