Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Atkins

Soalan-soalan ini yang biasa ditanya kepada Shai, hasil daripada coaching grup dan personal yang Shai buat sebelum ini (sekarang tak dan lah yunk, hanya melalui support di grup fb yang Shai jaga dan juga whatsapp, serta melalui pembelian ebook Atkins untuk Ibu Menyusu sahaja). Save dan share di fb korang ya, sebab soalan2 ini akan sentiasa di update untuk soalan-soalan terkini. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Review App: 30 Day Fit Challenge Workout

Menggunakan aplikasi untuk workout dah jadi sesuatu yang harus kalau bersungguh-sungguh nak kurus (atau maintain kurus). Nak save video dari facebook ka, gambar workout challenge agak sukar kerana perlu godeh setiap kali nak bersenam – membazir sedikit masa di situ. Dengan app tekan sekali saja boleh mula, dan dengan app yang sesuai, hasilnya pasti menjadi juga. Dan ini post khas untuk app yang Shai pakai, untuk workout iaitu 30 Day Fit Challenge Workout. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Diastasis Recti – Masalah Rahim Wanita yang Mungkin Terlepas Pandang

Terdapat satu kondisi atau masalah rahim yang dinamakan sebagai diastasis recti – kondisi otot perut di tengah (core abs) yang terbuka dan longgar, biasanya berpunca daripada bersalin (otot bahagian tersebut yang mengalami regangan maksima selama 9 bulan 10 hari). Regangan ini, tidak berkesan dengan rutin senaman biasa (seperti sit ups) sebaliknya hanya akan memburukkan lagi keadaan. 

Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Kurus Dengan Menyeluruh – Healthy Fitness

Antara isu yang biasa dibincangkan dalam sesi diskusi dengan personal coaching Shai dengan mentee, ramai bertanya mengenai potensi kita untuk kurus, especially ayat cepu emas ni “berapa kilo saya boleh turun dalam sebulan?”. Walhal,nak kurus dengan bantuan sebagai pemudah cara, perlulah menyeluruh tak boleh main separuh-separuh je. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Dalam Trending: Antioksidan Untuk Kurus

Dari kebiasaanya kita anggap antioksidan adalah satu sumber yang diperlukan untuk penjagaan kecantikan kulit dan kesihatan secara menyeluruh, antioksidan juga berguna untuk membantu kita turunkan lebihan berat badan, secara tak langsung melalui pelbagai proses dalam tubuh. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!