Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Atkins

Soalan-soalan ini yang biasa ditanya kepada Shai, hasil daripada coaching grup dan personal yang Shai buat sebelum ini (sekarang tak dan lah yunk, hanya melalui support di grup fb yang Shai jaga dan juga whatsapp, serta melalui pembelian ebook Atkins untuk Ibu Menyusu sahaja). Save dan share di fb korang ya, sebab soalan2 ini akan sentiasa di update untuk soalan-soalan terkini. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

10 Amalan dan Tips Kuruskan Badan

Pelbagai jenis tips kuruskan badan yang ada di internet, yang mana satu sesuai dengan anda? Kerana untuk turunkan berat badan yang berlebihan memerlukan kita ambil kira pelbagai faktor/sumber untuk mendapatkan hasil terbaik dan sihat (lagi-lagi kalau urgent sampai 10kg dalam sebulan). Jika tidak, alamatnya berat badan akan naik mendadak semula, memberikan kesan tak baik untuk jangka panjang. Jadi sebaiknya biarlah berterusan dan (haruslah) selamat, dan ini antara tips kuruskan badan yang Shai sendiri amalkan untuk turun dan kekalkan berat badan. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bersenam 7 Minit Sehari Dah Cukup Dengan 7-Minute Workout

Kalau dulu biasa kita dengar senaman selama 20 minit, tiga kali seminggu? Somehow dari pemerhatian Shai kekerapan itu agak tak praktikal, khususnya bagi yang sibuk. Lagi-lagi kalau tiga kali seminggu biasanya lepas rutin ketiga dan nak tunggu minggu depan punya nak bermula masa tu dah hilang momentum nak bersenam. Betul tak? Mungkin sebab itu, 7-minute workout lebih sesuai. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Mana Pergi Ebook Atkins Untuk Ibu Menyusu Nih??

Beberapa ketika ini ramai sungguh yang request ebook yang Shai kongsikan iaitu Atkins Untuk Ibu Menyusu. Terima kasih banyak-banyak yang Shai ucapkan, dan berharap agar ebook itu dapat dimanfaatkan dengan sepenuhnya. Dukacitanya kena dihentikan pengedarannya buat sementara waktu. Oops? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!